Acum, după reacţiile stârnite în Europa, după comportamentul, să zicem aşa, mai puţin lipsit de politeţe al unor funcţionari europeni, la urma urmei, de orice rang ar fi ei, la vizita unui prim ministru al unei ţări ce pare a fi încă suverană şi independentă, apare şi poziţia americană. Care poziţie, surpriză pentru cei care nu urmăresc evoluţia reală a lucrurilor, este cu totul alta.
De ce ar fi un asemenea articol mai deosebit decât altele? Pentru că, aşa cum spune şi Vocea Rusiei:
“În primul rând, spre deosebire de jurnaliştii europeni „finanţaţi” de structurile afiliate preşedintelui Băsescu (ICR şi altele), analiştii de la Centrul pentru Progresul American nu pot fi suspectaţi de acţiuni făcute pe cont propriu. Revista Time a scris la un moment dat că Centrul pentru Progresul American are cea mai mare influenţă asupra administraţiei de la Casa Albă, iar analiza este semnată de fostul şef al administraţiei preşedintelui Bill Clinton. Asemenea organizaţii şi asemenea persoane nu acţionează pe cont propriu şi în interes individual, ci doar în strictă conformitate cu „linia partidului”.
Articolul publicat de cei de la Centrul pentru Progresul American începe foarte dur la adresa celor prea pripiţi în tratarea situaţiei din România: “Washington Post şi alţi comentatori internaţionali, printre care şi The Economist, s-au grăbit să-l condamne pe Primul Ministru al României, Victor Ponta, pentru criza politică actuală a ţării sale, care a dus la suspendarea Preşedintelui României, Traian Basescu. Dar aserţiunile potrivit cărora Primul Ministru Ponta ar fi subminat democraţia şi ameninţat stabilitatea economică a ţării nu sunt pur şi simplu greşite, ele sunt de asemenea voit false. O analiză mai profundă a trecutului preşedintelui suspendat şi a acţiunilor lui recente, la fel ca şi hotărârile Curţii Constituţionale în această problemă, sugerează că primul ministru apără democraţia, nu o subminează.”
Chiar nici nu contează acum ce se va întâmpla la referendumul din 29 iulie. Acuzele ce-i sunt aduse lui Traian Băsescu în cadrul analizei Centrului pentru Progresul American: corupţie, nerespectarea constituţiei şi alte acţiuni incompatibile cu statutul de preşedinte, sunt grave. Dar cea mai gravă este acuzaţia de colaborare cu Securitatea, care vine, totuşi, de la John D. Podestape, fostul şef al administraţiei Clinton şi apropiat al Preşedintelui Barack Obama:
„Traian Basescu, un fost căpitan maritim care a lucrat cu Securitatea (poliţia secretă) înainte de revoluţia din 1989.”
Pentru mulţi, întrebarea este acum:
Mai este viaţă după Băsescu?
Eu înclin să cred că da.
Si dupa bombele nucleare exista viata. Un alt fel de viata, provocat de mutatii genetice
LikeLike
Axele sunt acele intruchipari care permit rotatia in jurul lor. Rotatia inseamna prizonierat, la anularea fortelor “repulsive”, cum zicea un predecesor, asigurand o oarecare comoditate data de nimicnoul reluarilor. Nu mai esti tu, este intregul giroscopic!…
LikeLike
Să înţelegem din acest articol că toţi care îl sprijină pe Băsescu o fac pentru bani sau cu interes, iar cei de partea cealaltă(Centrul pentru Progresul American şi alţi) au o poziţie total dezinteresată şi fac totul doar pentru binele şi progresul României…? Chiar aşa oligofrenici şi pitecantropi suntem percepuţi.!?. Se pare că unii scriu chestii atât de inteligente de le este şi lor greu să le priceapă, după. Concluzia e simplă:care mai poate să plece din ţară, ar fi bine să o facă cât mai repede, pentru restul… vorba lui Ţuţea.
LikeLike
Autorul ţine să precizeze că nu are simpatii politice, cel mult antipatii la modul general, explicabile prin traiul pe meleagurile mioritice şi tratabile cu speranţa că mai rău nu se poate.De aceea, cuvintele nu exprimă cine ştie ce înverşunare nepotrivită unui teosof, ci doar o încercare de a reda şi altceva decât media de tip mainstream.
LikeLike