De Eugen Matzota

UPDATE Horia-Roman Patapievici: Conducerea ICR isi prezinta joi demisia. Nimeni din strainatate nu va mai recunoaste in viitor ICR HotNews.ro Marţi, 31 iulie 2012, 12:47 Actualitate | Esenţial

(Am lăsat prezentarea ştirii EXACT cum este pe site, ca să ne dăm seama că intră la categoria ESENŢIAL)

Da, se pare că aşa este, Regele Culturii româneşti, fără de care nu va mai exista ICR, ceea ce înseamnă că nu va mai fi recunoscut niciun ponei roz pictat cu însemne naziste ca reprezentând una culmile pe care se plimbă cultura noastră de azi, vrea să ne părăsească.
O face, însă, cu o deosebită delicateţe, declarând că, fără el, totul e pierdut!
Vorba ceea, ca a unui alt rege: La culture c’est moi!
Pentru domnul Patapievici, deşi ICR-ul va exista şi după el, instituţia pe care a construit-o “a murit”. Mai mult, consideră că “această schimbare a statutului ICR constă în transformarea lui într-un soi de agenţie naţională de propagandă”.
Chiar dacă ar fi aşa, să fie o agenţie naţională de propagandă, eu înţeleg de aici că domnul Patapievici făcuse din ICR altceva, ferească Dumnezeu să facă propagandă României! 
Citind din declaraţiile domnului Patapievici, ai impresia că nu-şi cunoşte, totuşi, lungul nasului. Sigur, oricine poate fi înlocuit, sper că ştie şi Domnia Sa acest lucru, nu întotdeauna cu un om de calibrul predecesorului, aşa este, dar, oricum, o instituţie merge mai departe, cu sau fără tine.
Orgoliul acesta necumpătat, care-l face să spună: “nimeni din strainătate nu va mai recunoaşte în viitor ICR”, mă face să cred că vorbele i-au fost răstălmăcite, zău aşa…
Sau o fi vorba de bani, că tot a anunţat Ministerul Finanţelor că se reduce bugetul institutului cu 14,5 milioane de lei, cam o treime. Mai mult, ce tupeu!, Ministerul a cerut ICR să se încadreze în restul sumei prevăzute în bugetul pe acest an!

Se pare că ICR a cam cheltuit banii…
Aşa să fie, doar o chestiune de bani?
Să vină Regele!

3 thoughts on “Să vină Regele înapoi!

  1. Patapievici acesta este acel intelectual rafinat care spunea:”Radiografia plaiului mioritic este ca a fecalei: o umbră fără schelet, o inimă ca un cur, fără şira spinării.” (din “Politice” de H.R. Patapievici, ediţia 1996, pag.63)Daca e asa, atunci chiar ca nu-mi doresc sa fiu intelectual, raman un membru oarecare al poporului roman, acela numit de el “Un popor cu substanţă tîrîtă. Oriunde te uiţi, vezi feţe patibulare, ochi mohorîţi, maxilare încrîncenate, feţe urîte, guri vulgare, trăsături rudimentare.” (din “Politice” de H.R. Patapievici, ediţia 1996, pag.34)sau, si mai patriotic:”Românii nu pot alcătui un popor pentru că valorează cât o turmă: după grămadă, la semnul fierului roşu.” (din “Politice” de H.R. Patapievici, ediţia 1996, pag. 64)

    Like

  2. @Toma”Româna este o limbă în care trebuie să încetăm să mai vorbim sau… să o folosim numai pentru înjurături…” (din “Politice” de H.R. Patapievici, ediţia 1996, pag.64)

    Like

  3. Daca tot va bateti in citate, iata inca unul, tot din cartea asta:…Toată istoria, mereu, peste noi a urinat cine a vrut. Cînd i-au lăsat romanii pe daci în formula hibridă străromânească, ne-au luat la urină slavii: se cheamă că ne-am plămădit din această clisă, daco-romano-slavi; mă rog. Apoi ne-au urinat la gard turcii: era să ne înecăm, aşa temeinic au făcut-o. Demnitatea noastră consta în a ridica mereu gura zvîntată, iar ei reîncepeau: ne zvîntam gura la Călugăreni, ne-o umpleau iar la Războieni, şi aşa mai departe, la nesfîrşit. Apoine-au luat la urină ruşii, care timp de un secol si-au încrucişat jetul cu turcii, pe care, în cele din urmă, avînd o băşică a udului mai mare (de, beţiile…), i-au dovedit.Noi ne-am zvîntat puţin între 1866 si 1940, cu intermitenţe, apoi ne-au luat iar: acum însă, inovaţie, au început să urineze şi unii români peste români, patrioţii de la l ianuarie 1948, cînd, ca la start, au început crimele în masă şi deportările. Valea plîngerii a fost transformată de români pentru români într-o vale a urinei corosive.Care era mai şmecher se suia pe capul vecinului şi-l pişa….Intelectual, greu de inteles pentru plebe…

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s