De Eugen Matzota
Pentru cei care încă ne mai țin lecții despre faptul că sunt alte boli mai mortale, că gripa omoară anual cel puțin 240.000 de oameni, și că gripa asta numită COVID-19 e un mic copil pe lângă gripa adevărată, avem mai jos câteva argumente irefutabile, am spune.

Doar că are o rată
a mortalității de 21%!!!
Să vedem mai întâi ce spunea în 2018 OMS (Organizația Mondială a Sănătății), care are o imensă vină în mușamalizarea efectelor coronavirus:

”Gripa sezonieră se caracterizează printr-un debut brusc de febră, tuse (de obicei uscată), dureri de cap, dureri musculare și articulare, stare de rău severă (senzație de rău), durere în gât și un nas curgător. […]La nivel mondial, se estimează că aceste epidemii anuale vor avea ca rezultat aproximativ 3 – 5 milioane de cazuri de boală severă și aproximativ 290.000 – 650.000 de decese respiratorii.”
https://www.who.int/en/news-room/fact-sheets/detail/influenza-(seasonal)
E mult, nu-i așa?
La cum a fost tratat până acum acest virus care ne-a băgat în case, cu iresponsabilitate și ușurință nu doar de către OMS, ci și de către reprezentații altor țări, cum ar fi Marea Britanie, încă e bine. Luptătorul Boris Johnson, fiind plasat doar cu o treaptă mai jos de Dumnezeu, a fost tras rapid de urechi pentru strategia greșită care a omorât mulți oameni până acum și pus la urgență, față în față cu moartea.
Suedia, care e diferită de-a binelea, a avut tot așa, o abordare cum să-i spunem, ”la mișto,” cu efecte dezastruoase. Premierul, care e de-o viață la putere, a dat vina imediat pe crunta moștenire, de la al doilea Război Mondial încoace! Bine că nu de la Facerea Lumii, totuși.
Iresponsabilitatea veselului Macron, care a trimis în ianuarie 2020 milioane de măști Chinei comuniste, ar trebui măcar să nu mai doarmă noaptea la gândul că a ucis, poate involuntar, doctori și asistenți prin ceea ce a făcut, lăsându-i fără apărare în fața virusului.
Un studiu recent, din 14 aprilie 2020, intitulat ”Projecting the transmission dynamics of SARS-CoV-2 through the postpandemic period” ne spune, dacă mai era nevoie, că trebuie să fim atenți la evoluția sindromului respirator acut sever – coronavirus 2 (SARS-CoV-2):
”În lipsa altor intervenții, o valoare cheie esențială pentru reușita distanțării sociale este măsura în care capacitățile de îngrijire critică sunt depășite. Pentru a evita acest lucru, poate fi necesară o distanțare socială prelungită sau intermitentă în 2022.”
Stephen M. Kissler et al, Projecting the transmission dynamics of SARS-CoV-2 through the postpandemic period, Science 14 Apr 2020: eabb5793, DOI: 10.1126/science.abb5793