De Eugen Matzota

Am primit de la un cunoscut, un om de litere pe deplin onorabil, un video prin care a vrut, probabil, să testeze nivelul meu de impostură în domeniul spiritualității.
La urma urmei, ca mai toți românii, aș putea fi și eu un impostor, cel puțin la nivelul în care m-aș crede altceva decât sunt în stare a fi.

Aș putea, de exemplu, să mă dau Prinț, căci familia mea este una dintre fondatoarele Principatului Epirului cu multe sute de ani în urmă, rudă, deci, cu alde Brâncoveanu sau Cantacuzino.

N-o fac, însă, din smerenie, căci știu care-mi este locul, puțin mai în spate, de unde se poate vedea lumea ca o scenă. Sau poate din prostie, fiind mai fraier de felul meu.

Ei, acest video este postat de o entitate, să-i spunem așa, al cărui nume îl voi traduce eu în română, căci aici se stă mai prost la acest capitol, cum se vede din imaginea alăturată.

Înțeleg c-ar fi vorba de ”Tehnici de eliberare emoțională – un ajutor universal în vindecare,” așa cum ar veni corect gramatical în limba română.
Buuuun, după ce ne-am lămurit din prima cu cine avem de-a face, înțelegem că este ceva care folosește ”picătura chinezească.”
Altfel, spus, cei ce stau în spatele acestei fațade nu fac decât să dovedească faptul că s-au inspirat din învățăturile lui Adolf Hitler. Ia să vedem cum e cu folosirea minciunii:

”Toate acestea s-au inspirat din principiul – ceea ce este adevărat în sine – că în marea minciună există întotdeauna o anumită forță de credibilitate; deoarece masele largi ale unei națiuni sunt întotdeauna mai ușor corupte în straturile mai adânci ale naturii lor emoționale decât în mod conștient sau voluntar; și astfel, în simplitatea primitivă a minții lor, cad mai ușor victime ale minciunii mari decât minciunii mici, deoarece ei înșiși spun adesea mici minciuni în chestiuni mici, dar le-ar fi rușine să recurgă la falsuri la scară largă.
Niciodată nu le-ar trece prin cap să producă neadevăruri colosale și nu ar crede că alții ar putea avea impertinența de a denatura adevărul atât de urât. Chiar dacă faptele care dovedesc acest lucru ar putea fi aduse clar în mintea lor, ele vor totuși să se îndoiască și să se retragă și vor continua să creadă că poate exista o altă explicație. Căci minciuna grav impertinentă lasă întotdeauna urme în spate, chiar și după ce a fost bătută în cuie, fapt cunoscut de toți mincinoșii experți din această lume și de toți cei care conspiră împreună în arta minciunii.

— Adolf Hitler, Mein Kampf, vol. I, cap. X

Ei, acum să revenim la materialul care este prezentat astfel:

”Strănepoata fostului președinte american Dwight D. Eisenhower, Laura Eisenhower (https://cosmicgaia.org/) se adresează celor pe care îi numește Controlorii din Întuneric, luând poziție față de crimele acestora împotriva umanității.”

Ceea ce spune respectabila doamnă care amestecă tot felul de cuvinte mari, cum ar fi Noua Ordine Mondială, o idee dragă și lui Hitler, sau violarea legilor cosmice și naturale, cu nume de persoane. De fapt, nu apare decât un singur nume: Gates, ceea ce mă face să cred că doamna folosește un Mac, nu un PC.
Ei, să lăsăm gluma deoparte, poate chiar are un PC, mai știi?
Problema este că această doamnă se adresează, printre altele, dar chiar de la bun început, membrilor cabalei. Nu prea știu cum să scriu, cu literă mare sau mică?
Pentru oricine a mai pus mâna pe vreo carte, primul gând este acela că doamna aceasta vorbește pur și simplu prostii acolo. Dar nu este așa în acest caz, unde se putea referi la un grup de oameni uniți pentru a-și promova interesele private prin intrigă, necunoscute celorlalți.

Altfel spus, un fel de complot secret.

În principiu, doamna aceasta îi amenință de oamenii răi că nu vor reuși, repetând acest lucru de mai multe ori. Aici vine ce spunea Hitler mai sus, ajutat de Goebbels mai târziu: dacă tot repeți un lucru, lumea-l va credem până la urmă!
Cum să nu crezi, când intră în scenă extratereștri, vampiri și alte chestii care par așa de interesante?
Un lucru nu spune tanti aceasta. Sau poate nici nu-i trece prin cap.
Nu spune nimic despre firea omului. Că și nenea ăia răi sunt tot oameni.
Cu cât devii mai puternic, cu atât vrei mai mult. Te poți aduna cu alții ca tine la o masă, beți un pahar, jucați golf, nu-i o problemă.
Dar să fii așa de naiv încât să crezi că mai mulți oameni puternici se adună și acceptă ideea unuia dintre ei, oricare ar fi el, în loc de ideea oricărui altul, asta dovedește naivitate.


Să crezi tu că se adună democratic niște Stăpâni și fac ACELAȘI LUCRU?
Sau, mai mult, că poate vreunul să fie Șef și să decidă el?
Se poate, dar numai până trece tramvaiul prin dormitorul lui.

Iar tramvaiul vine regulat și destul de des.

Doar Dumnezeu este înafara liniilor de tramvai, madam Eisenhower, că tot ai uitat de El.

ATÂT.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s