Eugen Matzota

Greșiți, CCR nu e PCR!

De Eugen Matzota

În ciuda asemănării, și mă refer aici la rezonanța numelui, căci eu nu vreau să scriu despre politică.

Să scrie alții, care știu mai multe sau se pricep chiar la toate.

Pe bani sau voluntar…

Ia să vedem cum de mi-am ieșit dintr-ale mele ca să vorbesc de această instituție formată din supra-oameni, așa înțeleg eu, care n-a făcut Dreptul, dar face orice pentru Dreptate

Se pare că, de sus de tot, noi, oamenii, da, cei care se văd ca niște furnici, nu prea contăm.

Adică noi suntem obligați să respectăm ce spune Statul, dar, ca să vezi, nici măcar drepturile primite în urma acelor hotărâri nu miros bine pentru finul nas de Judecător.

Nu Suprem, Acela nu greșește!

Da, oameni buni, pentru că ați ascultat de Stat, voi sunteți vinovați că nu v-ați schimbat buletinul, mă rog, CI, căci vi s-a acordat dreptul de amânare cu trei luni, căci o persoană cu actul de identitate expirat de 7, 14 sau 33 de zile rămâne tot OM.

Cum acolo unde se face asta, în camerele strâmte de la Poliție este mereu coadă, cu oameni care-și pot transmite boala una-două, acum ar fi fost criminal de-a dreptul să înghesui oameni ca vitele la tăiere, se vede că CCR a greșit.

Desigur, pentru prima oară, dar poate în mod criminal, din avântul de a… (aici puteți înlocui fiecare cu verbul care vă stă pe buze.)

Poate că, chiar împotriva acestei greșeli, spun eu, că morții ar putea să mă contrazică, Guvernul va lua din nou această binefăcătoare, cu adevărat, hotărâre.
Dacă nu se poate așa, poate o face Judecătorul Suprem, prin misterioasele Sale căi…

Dar cineva trebuie s-o facă, până nu ne transformăm toți
în oi!

1 reply »

  1. Absolut de acord! Eu va trebui să îmi schimb buletinul abia în octombrie și deja sunt panicată de faptul că toți cei care acum nu-și pot face cărți de identitate vor îngroșa rândurile chiar și atunci. Și-așa, vorba ta, camerele alea strâmte sunt criminale oricum. Sunt atât de mici, încât cred că se pot lua și boli venerice de-acolo. Sala de așteptare în care trebuie să aștept cu orele, o dată la 10 ani, de când mi-am făcut primul buletin, are 3×3 metri, se află sub scara secției 9 de Poliție, nu are ferestre și nici acces la toaletă. Biroul – în care o singură funcționară face cărțile de identitate; ea verifică actele, ea le bagă în computer, ea face pozele, ea printează CI-urile… deci durează o veșnicie pt fiecare persoană – este de cel puțin 4 ori mai mare decât “sala de așteptare” și are ușă de acces înspre interiorul secției de Poliție. În rest, vorba ta: vitele pot să crape sufocate în cotețul de 9 metri pătrați, în timp ce le curge praf în cap de pe scara pe care urcă sau coboară polițiștii și infractorii. Așa – sau pot aștepta afară, în frig/ploaie/ninsoare, atunci când nu mai încap în staul.

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s