De Adrian Scriminț

Albastrul de tine
Albastrul de tine

Greoaie-mi sunt așteptările intrării la scenă, mai ales atunci când sunt implicat în sfera spectacolelor complexe, cum ar fi Rigoletto, Carmen, Trubadurul, Traviatta etc. Îndulcirile unor astfel de așteptări mi le fac singur, în cabină, parcurgând lucrări sublime, ale unor scriitori consacrați, care îmi comprimă plăcut trecerea uneori greoaie a timpului, și toate acestea în acompaniamentul unor triluri ale unor instrumentiști pe care îi aud în difuzor.

Albastrul de tine
Albastrul de tine

Un astfel de scriitor, poet, filosof, un om dedicat condeiului și culturii ar fi și Eugen Matzota, membru al Societății Teosofice Adyar, autor al mai multor succese editoriale, inițiator al revistei ALTCulture – o colecție a operelor literare cotidiene de valoare, cât și a oamenilor valenți, sensibili și vajnici pe care îi întâlnești acolo.
În sertarul dulăpiorului de serviciu am și un volum de poezii, care mă încarcă pozitiv înainte de spectacole, sau în timpul așteptării între actele artistice. Este vorba de „Albastrul din tine”, o apariție recentă, scoasă la tipar în 2018.

Albastrul de tine
Albastrul de tine

Am citit cu interes recenziile incipiente, cât și imensa activitate literară a distinsului Eugen Matzota, ca ulterior să trec la rătăcirea prin cărările meditative ale versurilor, și doar atunci când am spectacole, fiindu-mi cumva o carte de căpătâi a popasului meu zilnic prin teatru. Credibilitatea lucrării îi este dată și de câteva păreri plauzibile, valente; unele dintre ele aparțin directorului prestigioasei reviste „Alternanțe” din Germania, venite din partea lui Eugen Popin, și celelalte, la fel de solide, din partea fondatorului și directorului revistei „ITACA”, doamnei Dorina Șișu, intrând și eu cu sinceră bucurie într-o simbioză statornică alături de părerile domniilor lor.

Mai mult

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s